به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، ۱۷ نوامبر روز جهانی نوزاد نارس، اولین بار از سال ۲۰۱۱ در کشورهای مختلف جشن گرفته شد. این ایده اولین بار سال ۲۰۰۸ توسط European parent organization مطرح شد و هدف آن افزایش آگاهی و هشدار به عموم مردم درباره نوزادان نارس است.
هر ساله حدود ۱۵ میلیون نوزاد نارس در دنیا متولد میشوند که چیزی معادل یک نوزاد در هر ده تولد است. از این میزان یک میلیون نوزاد سالانه به دنبال عوارض نارسی فوت میکنند و شمار زیادی از نجات یافتگان مدت زیادی از زندگی خود را با عوارض نارسی دست به گریبان هستند. عوارضی چون فلج مغزی، مشکلات بینایی و شنوایی و...
نوزاد نارس به نوزادی گفته میشود که تولد زودهنگام پیش از ۳۷ هفته داشته باشد. سالانه ۱۵ میلیون نوزاد نارس در سراسر دنیا به دنیا میآیند. در ایران آمار تقریبی تولد نوزادان نارس ۱۲ درصد ذکر میشود.
نارس بودن نوزادان میتواند دلایلی مثل سبک زندگی و کار مدرن، استرس و بیماری، افزایش سن بارداری(بهویژه در اولین بارداری)، مصرف الکل و سیگار و مواد مخدر، مصرف داروهای غیرمجاز در حین بارداری، باداری دوقلو و... داشته باشد.
نارسی نوزادان یکی از علل اصلی مرگومیر در آنها است. مشکلاتی از قبیل سندرم زجر تنفسی، بیماریهای مزمن ریوی، خونریزی داخل بطنی مغزی، عوارض ذهنی و عصبی درازمدت، آنتروکولیت نکروزان، اختلال تکامل حسی ـ عصبی تشنج، ناتوانی در تغذیه، زردی و... میتواند گریبانگیر نوزادان نارس شود.
به این مناسبت، مراسمی در بیمارستان تخصصی زنان و زایمان آیتالله طالقانی ایلام برگزار شد.
«کرمپور» رئیس اداره نظارت بر درمان و اعتباربخشی دانشگاه علوم پزشکی ایلام به روند کاهشی رشد جمعیت کشور در سالهای اخیر اشاره اظهار کرد: که نوزادانی که به طور نارس متولد میشوند، حق حیات دارند و تلاش خواهیم کرد که با خدماتدهی مطلوب آنان را به صورت سالم به خانوادههایشان برگردانیم.
وی گفت: برای خدماتدهی مطلوبتر و استاندارد، نیازمند توجه ویژه خیّرین سلامت در بحث تهیه تجهیزات پیشرفته ویژه بخش نوزادان هستیم که نوزادان نارس دارای کمترین وزن در زمان تولد را نیز تحت پوشش خدمات قرار دهیم.
دکتر «آناهیتا جلیلیان» رئیس دانشکده پزشکی و مدیر گروه متخصصین زنان و زایمان استان نیز از خدماتدهی مسئولانه و دلسوزانه مسئولان، پزشکان و کارکنان بیمارستان آیتالله طالقانی قدردانی و ابراز امیدواری کرد بتوان در آینده با حمایت مسئولان دانشگاه و مشارکت خیّرین حوزه سلامت، بیمارستان و خصوصاً بخش نوزادان را مجهزتر کرد.
دکتر «طیبه رشیدیان» رئیس بیمارستان تخصصی زنان و زایمان آیتالله طالقانی ایلام نیز گفت: این بیمارستان و بخش نوزادان آن نوپا است و در این مدت کم از زمان تأسیس و راهاندازی بیمارستان؛ به شایستگی به جامعه هدف خدماترسانی شده است.
دکتر «سجاد نورالهی» فوق تخصص نوزادان بیمارستان آیت الله طالقانی ایلام نیز گفت: هر پدر و مادری آرزو دارند فرزندی سالم داشته باشند و اگر بنا به هر دلایلی نارس متولد شوند، ما در کنار آنان خواهیم بود و برای حفظ سلامتی نوزادان نارس نهایت تلاش خود را به کار خواهیم گرفت.
در این مراسم از همکاری و تعامل والدین نوزادان نارس که در سالهای اخیر در بیمارستان متولد شدهاند، قدردانی شد.
نظر شما